הקו המהיר

חברת הסעות בפריסה ארצית

משלוחי אסאדו – האם זה קיים בכל הארץ?

קצת על אסאדו

לא כולם יודעים זאת, אך אסאדו הוא למעשה גריל גדול במיוחד וזו הדרך המקומית שבה צולים נתחי בשר מסוגים שונים. המקורות של האסאדו בארגנטינה נבעו גם מהחיות שחיו במקום וגם מהעובדה שהבוקרים נאלצו לבלות זמן ממושך בחוץ. כיום, כאשר מדברים על משלוחי בשר באזורים שונים בארץ, תמיד עולה האפשרות של הזמנת בשר אסאדו נפלא כך שברור מדוע גם אתם חושבים על האפשרות הזאת.

 

אסאדו במשלוח

כיום אחרי תקופת הקורונה, העולם קצת השתנה ומרגיש שלמעשה אפשר לעשות משלוח של כל מזון. האם זה כך?

משלוחים כמו המבורגר, פיצה, סלטים, פסטות וכו׳ עוד לפני התקופה הזו הגיעו בצורה טובה וארוזה השומרת על חום האוכל אך לא פוגעת בטיב של המזון. אבל עם זאת יש אוכל כמו אסאדו למעשה שיותר מהווה קושי עם המשלוח בגלל שככל שבשר למעשה יגיע חם וטרי זה יוריד משמעותית מרמת הטעם שלו (שהיא בדרך כלל אגדית).

 

מה בעצם ההבדל?

אסאדו, בשונה מהמבורגר למשל עם זמן משלוח ממושך יכול להגיע קר ומאוד קשה לאכילה. כאשר עושים משלוח של המבורגר, הלחמנייה שומרת על חום הקציצה וכך למעשה הוא מגיע חם טרי יותר. כאשר אסאדו בעצם מגיע לבדו אין משהו שיעזור לו לשמור על החמימות והעסיסיות שלו, כך שמשלוח של אסאדו יכול להיות מאוד טריקי עבור מסעדות, לכן רובם מעדיפים כן להימנע מהם.

 

איפה כן עושים משלוחי אסאדו?

רוב המשלוחים של אסאדו הם ממסעדות דרום אמריקאיות, מסעדת בשרים פחות מעדיפים פחות לקחת את האחריות איך למעשה הבשר יגיע ללקוח. למעשה רוב המסעדות שמתמקצעות בבשר לא עושות משלוחים אולי מהחשש לפגוע במוניטין שלהם שהבשר לא יגיע באותה רמה כפי שהוא מגיע אל הלקוחות במסעדה, ולמעשה מנסים להימנע מפגיעה במוניטין שלהם.

 

איפה כמות המשלוחים גדולה יותר בארץ

באופן מפתיע, בצפון הארץ יש יותר משלוחים של אסאדו. במרכז ובאיזור השפלה, הדרום ובשרון המשלוחים יחסית מצומצמים. לרוב במרכז בארץ במסעדות עושים יותר משלוחים לכריכי אסאדו מפורק, או אסאדו המגיע בטורטיה ועוד תוספות. הרבה יותר קשה למצוא משלוח של בשר אסאדו שמגיע בעיקר כנתח, וכנתח מוצלח.

משלוחים של אסאדו לא מבושל דווקא יותר הפכו ליותר פופולרים מחנויות בשר המספקות מגוון רחב של בשרים שונים שאפשר לרכוש ולהכינם בבית וכנראה תתפלאו לדעת שזה לא כל כך מסובך לבשל אסאדו בבית. צריך רק מתכון טוב והרבה סבלנות לבישול ארוך לאסאדו יוצא מן הכלל.

 

לסיכום

משלוחי אסאדו ממסעדות קצת יותר קשה למצוא בארץ. רוב המסעדות שמוכרות אסאדו, דואגות להפוך את האסאדו למפורק בתוך כריך או בתוך טורטיה בשביל לשמור על הנימוחות של הבשר ולתת לו את רמת הלחות המתאימה במשלוח. משולחי בשר שעוד לא הוכן כן הפכו מאוד פופולריים בכל הארץ.

 

נתח שלם

מה היה לנו עד עכשיו?