הקו המהיר

חברת הסעות בפריסה ארצית

פתיחת סתימות – 4 דברים שחובה לעשות לאחר מכן

צנרת הבית עושה לכם בעיות? הכיור נסתם? לאחר שקראתם לאינסטלטור מקצועי עם הציוד המתאים, כדאי לדעת שישנם כמה דברים שחייבים לעשות לאחר פתיחת הסתימה, בכדי לשמור על תחזוקה יעילה של צנרת הבית ולהקטין משמעותית את האפשרות לסתימה חוזרת

 

סתימת הצנרת

סתימה של הצנרת היא מצב מתסכל ולא נעים, כאשר אנחנו מנסים להשתמש באופן הבסיסי ביותר בכלי האינסטלציה השונים של הבית- כיור, שירותים, מקלחת וכד', אך נתקלים בהצפה של מים ותופעות לוואי שונות, המשבשות לנו את השגרה וסדר היום שתכננו.

אם יש טיפולים שונים הנוגעים לתחזוקת הבית, שאנו מרשים לעצמנו לדחות לזמן המתאים, הרי שבמקרה של סתימה רצוי שנטפל בה בהקדם, שכן איתור מאוחר וטיפול לקוי בסתימה, עלול לגרום לסתימה להגיע לעומק הצנרת ואף להוביל למצב של שבירת ריצוף וקירות.

 

היווצרות הסתימה

הסיבות להיווצרות הסתימה במערכת הניקוד הן רבות ומגוונות, אך יש להם מכנה משותף אחד והוא הימצאותם של עצמים שונים במערכת הצנרת, המפריעים מעבר מים חלק ותקין. כך, השלכת פסולת או שאריות מזון, חסימות חורי ניקוז בגגות והשלכת מגבונים או מוצרי היגיינה שונים עלולים לגרום סתימה בכיור ו/או בשירותים בסבירות גבוהה.

 

כיצד מטפלים בסתימות?

פתיחת סתימות נראית אולי מלאכה פשוטה שכל אחד יכול לבצע, אך במידה ויתבצע תיקון לקוי, הרי שבמקרה הטוב הסתימה תיווצר פעם נוספת ובמקרה הרע, אתם עלולים לגרום נזק גדול יותר לצנרת הבית ובכך לגרום לעצמכם הוצאות נוספות ומיותרות. לכן, במקרה ואתם רואים כי ניקוז המים איטי, מומלץ להקדים תרופה למכה ולהיוועץ באינסטלטור מקצועי ומומחה.

פתרון בעיית הסתימה צריך להתבצע לאחר בדיקת כלל הנתונים, כמו מיקום הסתימה, סוג מערכת הצנרת, תקציב ועוד משתנים נוספים. לאחר שקלול כלל הנתונים, לרוב, הטיפול יבוצע באחת מהדרכים הבאות: שטיפה בלחץ גבוה, ביצוע מעקף צנרת או שאיבה בואקום. טיפול איכותי ומקצועי, באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, לא רק שיפתור את הבעיה, אלא גם יאפשר לכם לתחזק את מערכת הצנרת בצורה יותר טובה ובכך למנוע חזרתן של תקלות סתימה נוספות.

 

מה חובה לעשות לאחר פתיחת הסתימה?

אז אמנם האינסטלטור המקצועי שהזמנתם הצליח לפתור את בעיית הסתימה והמים חזרו לזרום להם במהירות וביעילות, אך חשוב לדעת כי גם לאחר פיתרון בעיית הסתימה, עליכם לבצע כמה דברים:

  1. התקנת רשת סינון בכיור – רשת סינון מתאימה תוכל למנוע חדירתם של עצמים שונים המפריעים למעבר תקין של המים ובכך גורמים לסתימה.
  2. שפיכת מים חמים – דאגו לשפוך מים חמים אחת לשבוע למערכת הניקוז שלכם ובכך תוכלו למנוע הצטברותם של לכלוכים, שומנים וחומרים שונים מעכבי זרימה.
  3. התקנת סנן למניעת אבנית יכולה אף היא למנוע היווצרות אבנית וסתימה בכיור.
  4. הקפידו לזרוק ניירות, מגבונים ומוצרי היגיינה שונים לפח ולא לאסלה, שכן השלתכם לאסלה מהווה גורם עיקרי לסתימת הצנרת.

 

 

כלי עבודה

מה היה לנו עד עכשיו?